maandag, 14 november 2016 11:42

Eyewish opticiens Haren

Een kennismaking met onze trouwe (brillen)sponsor Erik Geersing van Eye Wish Opticiens te Haren.

Kun je kort uitleggen wat Eye Wish doet en welke rol jij hierin speelt?

“Dat spreekt voor zich, toch? Maar voor de duidelijkheid: we zijn een opticien en leveren brillen, contactlenzen en zonnebrillen. Zelf ben ik franchisenemer van het filiaal in Haren, wat inhoudt dat ik Eye Wish betaal om onder hun formule te opereren, maar dat ik eigenlijk zelfstandig ondernemer ben. Inmiddels heb ik dit filiaal al twaalf jaar, sinds september 2004. Toen ik begon zat hier al een opticien, maar het filiaal liep niet zo goed. Inmiddels loopt het erg lekker; we mogen zeker niet klagen. Daarin speelt ons hele team een rol.”

 

Wat heb je zelf met fietsen?

“Ik heb vroeger veel gefietst. In 1987 of 1988 ben ik Gronings kampioen geworden en ik ben ook nog eens 13e op het NK in Warns geworden”, meldt Erik glunderend. “Ik was geen topper, maar wel een subtopper en kon goed meekomen. In die tijd was ik al lid bij de Noordelijke Wielervereniging; we hadden een leuk groepje. In eerste instantie reed ik veel wilde wedstrijden en op donderdagavond op de wielerbaan. Later ben ik serieuzere wedstrijden gaan rijden, maar uiteindelijk heb ik toch voor mijn vak als opticien gekozen en ben ik gestopt met de wedstrijden. Momenteel fietst mijn zoon fanatiek bij de club, waardoor ik nog altijd betrokken ben bij de NWVG.”

 

Hoe kwam je erbij om te gaan fietsen?

“Mijn vader zat bij een toervereniging en reed ook wilde wedstrijden. Daardoor werd ik getriggerd. Ik ging mee en op donderdagavond draaide ik de rondebordjes op de wielerbaan om. Zo ben ik erin gerold.”

 

Welke sporten beoefen je nu?

“Ik fiets nog steeds, daarnaast spin ik twee keer in de week en ga ik een keer per week zwemmen. Soms doe ik nog wat krachttraining.”

 

Waarom heb je gekozen ons te sponsoren?

“Het begon er eigenlijk mee dat op gegeven moment bij de jeugd een plek op de broek vrij werd gegeven. Dat vond ik wel leuk om te gaan sponsoren. Later kwam er ook een plek op het shirt van de jeugd vrij. Tijdens een trainingskamp heb ik bij Elske aangegeven dat ik voor de dames wel brillen wilde sponsoren en kwam Eye Wish ook met een logo op het damestenue. Het sponsoren doe ik vooral als een stukje goodwill; de NWVG is een leuke vereniging met leuke mensen. Uiteindelijk hoop je natuurlijk ook dat er meer mensen naar de winkel komen. Doordat ik het fietsen zelf leuk vind en actief ben binnen de vereniging, haal ik waarschijnlijk wel meer uit de sponsoring.”

 

Waar ben je zichtbaar op ons tenue?

“Ik heb gekozen voor één schouder en daarnaast staat het Eye Wish-logo op de bilpartij.”

 

Wat hoop je dat wij als team bereiken?

“Alles wat jullie bereiken is mooi. Natuurlijk vind ik het als sponsor mooi als er dames op tv met mijn logo in beeld komen op het NK, zoals Ireen Wüst afgelopen jaar. En Danielle (Bekkering, red.) is ook eens vallend over de streep gekomen bij de finish van de Weissensee, waarbij het Eye Wish-logo in beeld was. Toen kreeg ik van meerdere collega’s berichtjes, dat zijn leuke dingen. Maar het belangrijkste doel dit jaar voor jullie team is toch wel de Ronde van Haren; het zou mooi zijn als alle dames daarbij aanwezig zijn. We proberen er dit jaar een hele wielerdag van te maken, ook voor de jeugd.”

 

Wat is je mooiste sportmoment?

“Dat was toch wel dat mijn zoon dit jaar clubkampioen werd in categorie 4. Ik heb hem nog nooit zo blij gezien. Hij kijkt het filmpje van de overwinning af en toe nog steeds terug.”