zondag, 21 november 2021 19:50

Oosterwoud op podium in Hilversum

Foto; Wieger Oosterwoud Foto; Wieger Oosterwoud

Na haar welverdiende vakantie stond afgelopen zaterdag Wendy weer aan de start in Hilversum, ook wel de Janet Memorial Veldrit van Hilversum genoemd. Door de strenge maatregelen was er geen publiek aanwezig maar ondanks deze maatregel waren de dames super blij dat ze een wedstrijd mochten rijden. Samen met Laura ging Wendy op pad om het parcours te gaan verkennen. Al gauw bleek het een snelle wedstrijd te gaan worden met technische zones waaronder stukken met mul zand. 

 

Wendy mocht door haar vakantie dit keer iets verder van achter starten dan ze gewend was. Na een iets mindere start was het dan ook meteen achtervolgen geblazen, bij de eerste passage van de materiaalpost lag ze op plek 9. Al gauw sloot ze aan bij een groepje rensters die streden voor de 3e plaats in de wedstrijd, echter had Wendy gevoel dat deze groep niet hard genoeg reed. Ze probeerde dan ook zo snel als mogelijk deze dames te passeren. Het gevolg hiervan was echter dat alle dames in haar wiel bleven hangen. Voor Wendy de schone taak om de dames er stuk voor stuk af te rijden om zo een podiumplek veilig te stellen. Zo makkelijk als het klinkt was het echter niet, Wendy moest flink gasgeven om de dames uit haar wiel te rijden. Tot aan de finish was het gas geven geblazen want de nummer 4 bleef maar druk zetten. Echter had Wendy op de finish lijn nog net genoeg over voor haar eerste podium plek dit seizoen. Een mooi begin voor de verdere wedstrijden dit veldritseizoen. Al blijft het maar de vraag of alle crossen op de kalender blijven staan, iets met Corona?! 

 

In ieder geval grote dank aan de organisatie van deze prachtige cross, Bedankt voor het organiseren van deze cross in deze lastige tijden!