dinsdag, 14 september 2021 13:58

Ronde van Goor

Podium: Haike Verbree, Rixt Hoogland, Anne Schumacher Podium: Haike Verbree, Rixt Hoogland, Anne Schumacher

Op zondag 12 september stonden Fleur, Rixt, Wendy en Yvet aan de start van de Ronde van Goor. De eerste wedstrijd van de VIRO criterium cup. Anders dan andere jaren, in verband met corona, werd de wedstrijd niet verreden in het centrum van Goor, maar reden we een omloop van 7km buiten het centrum.

Een 40-tal dames stonden aan de start, er werden 8 rondes verreden wat een totaal van 56km opleverde. Omdat we geen criterium in het centrum reden, maar een omloop, werd er elke ronde gebeld voor een tussensprint. Hier konden premies of punten voor het VIRO klassement verdiend worden. De dames reden actief van voren en sprinten fanatiek mee in de tussensprints. Ondanks vele aanvalspogingen liep de wedstrijd uit op een massasprint. Alle dames zaten goed van voren! Rixt wist naar een mooie 2de plek te sprinten, Wendy eindigde kort daar achter op plek 6, Yvet op plek 8 en Fleur net buiten de top 10 op plek 11. Mooie korte klasseringen voor alle dames!

Rixt wist onderweg genoeg punten te pakken voor het VIRO klassement om de volgende wedstrijd in Enschede in de leiderstrui van start te mogen gaan! Op 25 september staat met de Ronde van Enschede de tweede en laatste wedstrijd van de VIRO criterium cup op de planning.