dinsdag, 07 september 2021 19:27

Watersley women’s challenge

Het weekend van 3,4 en 5 september stonden de beloften van onze ploeg; Yvet Schoonewille, Pam Schutten en Fleur Smith aan de start van de UCI 2.2 U23 meerdaagse.

De meerdaagse werd gehouden op en rond het Watersley Talent park in Sittard. Mede door een mooie samenwerking met 4 belofte rensters van de Restore Cycling Ladies hadden we een gemotiveerd en sterk mix team in het blauwe restore tenue aan de start.

De eerste etappe was inderdaad meteen een Challenge! Het was een pittig parcours met volop draaien, keren, dalen, kasseien en klimmen. En dat alles in een rondje van 3km. Dit rondje werd maar liefst 33 keer afgewerkt om zo tot een totaal van 99 kilometer te komen. Onze meiden reden verassen sterk. Pam en Fleur konden zich goed aan elkaar op trekken en lieten zich regelmatig zien op de voorste rijen. Helaas had later die wedstrijd Yvet materiaalproblemen en waren Pam en Fleur betrokken bij een valpartij, maar de meiden hebben zich sterk teruggevochten met het oog op de volgende dagen.

Op de zaterdag werd er een tijdrit afgewerkt van 12 kilometer op een kenmerkend Zuid Limburgs Parcours. Gehinderd nog door de pech van de dag ervoor werd er een beroep gedaan op de mentale weerbaarheid van de meiden, maar ze pakten het super op en hebben alles eruit gehaald.

De laatste dag kenmerkte zich door tegenslag en lichamelijk ongemak. Dat hadden de meiden zich anders voorgesteld. Maar niet getreurd en vooruit kijken. Er komen nog vele mooie koersen. En zonder falen geen succes.

We zijn weer een hele ervaring rijker. We kunnen terugkijken op een mooie samenwerking met Restore. En volgend jaar zijn we er graag weer bij!