zaterdag, 29 mei 2021 20:45

Kwalificatie NK Tijdrijden

Pam in actie tijdens een training. De volgende keer hebben we liever deze omstandigheden Pam in actie tijdens een training. De volgende keer hebben we liever deze omstandigheden

Na een lange tijd zonder wedstrijden mochten we weer een nummer opspelden! Op woensdag 26 mei stond er een kwalificatie tijdrit op het programma, waarmee kwalificatie voor het NK tijdrijden behaald kon worden. De 22km lange tijdrit vond plaats op de Houtribdijk bij Enkhuizen.

Pam, Rixt, Wendy en Yvet besloten een poging te wagen naar een NK ticket. De weersomstandigheden waren ons goed gezind. Regen met windkracht 5 zijn natuurlijk prima ingrediënten voor een tijdrit op de Houtribdijk. Gelukkig waren de omstandigheden voor iedereen gelijk, maar de volgende keer hebben we toch liever een zonnetje en wat hogere temperatuur!

Rixt mocht als eerste van ons het spits afbijten, waarna Yvet 2 minuten later van start mocht. Beide dames kwamen terug met de gedachte: “De heenweg was wel lekker, maar ik stond volledig geparkeerd op de terugweg”. De heenweg was lekker de wind schuin van achter, met een keerpunt na 11km betekende dit windkracht 5 schuin tegen op de terugweg.

Wendy en Pam mochten na elkaar van start. De regen en de wind waren nog steeds aanwezig en dit maakte de terugweg een helse tocht! Zo’n eerste tijdrit van het jaar is altijd lastig te oordelen. Pam had een goed gevoel na de tijdrit, maar de uitslag viel haar nog wat tegen.

Pam eindigde als 60ste, Yvet 56e  en Wendy 51e. Rixt eindigde op een 13de plek en mag zich waarschijnlijk op gaan maken voor het NK tijdrijden op 16 juni in Emmen. Het is nog even afwachten op de definitieve uitnodiging of ze inderdaad van start mag gaan op het NK!

Deze wedstrijd kunnen we maar weer in ons zak steken en nu is het wachten op de volgende zodat we meer wedstrijdritme op kunnen doen. Komende weken staan er trainingskoersen op het programma. Fleur reed afgelopen zondag al een eerste trainingskoers in Assen en wist hier een mooie 2de plek te behalen. Op naar meer!