woensdag, 09 september 2020 16:10

Winst voor Yvet en koers in Goor

Podium voor Yvet Podium voor Yvet

Terwijl ons net hét wielernieuws van de dag bereikt, de 'deklassatie' van Sagan na een kopstoot aan van Aert, brengen wij jullie nog wielernieuws van afgelopen weekend. Een succesvol weekend voor ons team met een podiumplaats voor Yvet in Melle en over de koers in Goor. 

Allereerst werd er gestreden in Goor. De ronde van Goor werd dit jaar vanwege corona niet in het centrum georganiseerd. De organisatie had ons een mooie omloop van 7km buiten het centrum voorgeschoteld die we 7-maal moesten verrijden. Fleur, Josine, Rixt, Wendy en Yvet stonden aan de start samen met een grote groep dames. Het was goed merkbaar dat veel dames weinig koerskilometers in de benen hadden. Dit zorgde voor een nerveus peloton en een aantal valpartijen. Vele aanvallen werden teniet gedaan en de snelheid in het peloton lag hoog. De aanvallen vanuit onze kant hielden ook geen stand en dat betekende dat er gesprint moest worden voor de winst. Helaas geen top noteringen, maar wel allemaal gefinisht in het peloton. En bovenal, weer wat koerskilometers in de benen.

Dan een dag later, de wekker klonk vroeg deze ochtend, om 9:45 moest er al gekoerst worden namelijk. Na een kleine anderhalf uur rijden kwam Yvet aan in Melle. Hier lag een parcoursje van 1250 meter op ons te wachten. Na aankomst nog even wakker worden en het nummer ophalen. Het nummer zat erop, beentjes gesmeerd dus tijd om warm te rijden! Bij de start kregen we te horen dat we een puntenkoers gingen rijden. Dit houdt in dat we om de 7 ronden moesten sprinten voor punten. Deze punten bepaalden uiteindelijk het eindklassement. De eerste paar ronden van de koers werd er rustig aan gereden. Na de eerste tussensprint ging het tempo wat omhoog waarna ook een aantal demarrages volgden. Niemand kon echter wegblijven dus de koers werd bepaald in de tussensprintjes. Door twee keer tweede te worden en drie keer eerste ging Yvet er uiteindelijk met de winst vandoor. Gefelicteerd!