zondag, 01 september 2019 23:03

Met het team door Zeeland!

TTT trein TTT trein Cees van 't Geloof

Afgelopen zaterdag was Zeeland het decor voor de Ploegentijdrit voor de Clubcompetitie van vrouwen. Met zes rensters mochten we de strijd aan tegen de klok, de wind, de open velden en het zuur in de benen.

Na een lange rit dwars door het land en tussen het strandverkeer door, kwamen we in de middag aan op onze bestemming, de vlakten tussen Melissant en Stellendam. Het was zoeken naar een schaduwplekje, welke we vonden tussen de bussen, waarna de tijdritfietsen werden klaargemaakt voor een verkenningsrondje. Er was een parcours van 13 kilometer uitgezet welke we drie keer mochten rijden. Een relatief lange ploegentijdrit. De ronde bevatte een aantal mooi lopende bochten, een klein heuveltje en verder rechte wegen door open vlakten. Het parcours met zijn wind werd verkend waarna het tijdritritueel van start mocht. Omkleden, overschoenen aan, wurmen in het tijdritpak, drinken, oortjes in en warm rijden op de tacx.

Om 16.26 konden we van start, Manon, Rixt, Anne Marijn, Wendy, Paulien en Yvet mochten ons team verdedigen. Achtervolgd door Elske, Wieger en Eline, draaiden de dames sterk in de rondte. Het tempo werd goed constant gehouden en de kopbeurten volgden elkaar netjes op. ‘Het zag er strak uit vanuit de auto, netjes gereden dames!’ was het oordeel van Elske na afloop. Met een tijd van 53.52 minuten en een gemiddelde van 43.7km/h werd het team op 2 seconden na 7e. Na het omkleden op het grote bedrijventerrein met al wat spetters uit de lucht werd de terugreis richting het Noorden ingezet. Onderweg ravitaillering met pizza, zalm en noodles waarna de beentjes omhoog, richting Heemskerk, Goor en het finaleweekend.