donderdag, 29 augustus 2019 09:22

Criterium tijd

Het peloton Het peloton Inge Schoonewille

Afgelopen week werden er 3 criteriums gereden in het Noord/Oosten van het land. We stonden met grote getale aan de start, nadat de meeste mensen teruggekeerd waren van vakantie.

Op donderdag 22 augustus was het tijd voor de tweede wedstrijd van de VIRO Criterium Cup, de Ronde van Borne. Een grote delegatie was afgereisd naar het oosten, waar op een stuiterend rondje door Borne gereden werd. De koers barste al vroeg open met verschillende aanvallen. Marit wist in de beslissende kopgroep te geraken en eindigde hier op een mooie derde plek!

Zaterdag 24 augustus was het tijd voor de Ronde van Harkema. Nadat de clubcompetitie wedstrijd, de Ronde van de Kerspelen, werd afgelast had de organisatie de damescategorie toegevoegd aan het criterium. Het rondje was een echt criterium rondje, een rondje van 1km met daarin 6 bochten en een chicane. Chantal reed hier een hele actieve koers, met aanval na aanval, maar een kopgroep die lang stand hield, bleef uit. De wedstrijd was echter slopend waardoor het peloton al vroeg in 2 grote stukken brak. Een groep van 15 mocht sprinten voor de overwinning. Rixt eindigde op plek 6, waarna Marit, Paulien en Chantal de top 10 compleet maakten.

De dag erna werd er gekoerst in een uithoek van Nederland, namelijk in Delfzijl. Het kwik was weer gestegen tot boven de 30 graden, wat de koers extra zwaar maakte. Dit betekende niet dat er minder actief gekoerst werd. Diverse aanvallen werden geplaatst, aanvallen werden gecounterd. Uiteindelijk wisten Paulien en Anne Marijn samen terecht te komen in de beslissende kopgroep van 4. De kopgroep kreeg de zege van het peloton, waarna er in het peloton conservatief gekoerst werd. De eindsprint was nogal chaotisch, aangezien de bel eerder ging dan verwacht. Marit was de hoogst geklasseerde in het peloton en eindigde in de pelotonsprint op plek 4, een 8ste plek in totaal. Daarna waren de ogen gericht op de kopgroep, waar Anne Marijn veel werk had verricht. De sprint verliep niet geheel volgens plan, waarna Paulien eindigde op plek 3 en Anne Marijn op de ondankbare 4de plek. Na de vele verrichtte arbeid van Anne Marijn kreeg ze wel de aanmoedigingsprijs!

Aanstaande zaterdag is het tijd voor een andere discipline, dan staat namelijk de ploegentijdrit in het kader van de clubcompetitie op het programma!