maandag, 15 juli 2019 16:35

Ronde van Ternaard

Naast het koersgeweld in Tsjechië was er dit weekend ook strijd in Friesland. Afgelopen zaterdag stond de ronde van Ternaard op de agenda. Vanuit ons team stonden Paulien, Freya, Marieke, Chantal, Marit en Fleur aan de start. De meiden kregen een rondje van 2,5 kilometer voor de kiezen die 25 keer afgelegd moest worden. Het parcours liep van het centrum van Ternaard bijna de Waddenzee in en weer terug.

Vooral de wind die steeds harder aantrok zou een grote rol gaan spelen in het koers verloop. Om klokslag 4 uur werd het peloton weggeschoten en begon de wedstrijd. Waar de een blij was dat het in de eerste rondes wat stil viel op de stukken met tegenwind, vonden een paar dames het na zo’n 4 rondes welletjes en wilden ze de benen wel eens testen tegen de wind. De meeste van deze aanvallen bleven echter niet langer dan een halve ronde weg. Het peloton bleef jagen totdat de vluchters werden teruggehaald. Ons team reed goed van voren! Vooral Marieke, die keer op keer als eerste over de streep kwam en zo aan de leiding ging in het leidersprijs klassement. Gelukkig had Marieke oplettende ploeggenoten want zelf had ze totaal niet door dat ze er zo goed voor stond. Door andere rensters werd er ietwat gniffelend gereageerd op het gesprek tussen Marieke en Fleur “Oh, leuk. Ik had helemaal niet door dat ik aan de leiding stond! Wat moet ik nu doen dan?” “Nou, gewoon weer de hele tijd als eerste over die streep komen!”

Vanaf dat moment hebben we er als ploeg voor gezorgd dat de leidersprijs veilig gesteld werd, en met succes! Mede dankzij Paulien zat Marieke keer op keer van voren en heeft ze gesprint todat de speaker liet weten dat de prijs binnen was. Ondanks dat tijdens de koers de vluchters geen vrij spel kregen, gebeurde dit toch in de laatste ronde. Drie dames reden weg en Chantal kon er op het laatste moment nog net naar toe springen. In de sprint moest Chantal de rest helaas net voor de streep laten gaan en werd vierde van dit kopgroepje. Paulien werd knap tweede in de sprint van het peloton en Marieke ging met de bloemen naar huis voor de leidersprijs.