donderdag, 27 juni 2019 19:35

Tijdritkanon de Boer verovert de Nationale Titel Tijdrijden elite z.c.

Daar is het rood-wit-blauw! Daar is het rood-wit-blauw!

Woensdag 26 mei stond het NK tijdrijden op de planning waar Anne Marijn, Manon en Iris NWVG mochten vertegenwoordigen. Voor Anne Marijn en Manon stond dit nummer al lang van te voren op de kalender omcirkeld. Tevens hadden de Friese kranten voorafgaand aan het NK Manon gevonden als kanshebber voor de titel.

Over een mooi lang glooiend parcours van 31.8 km mocht tijdrijdend Nederland afzien tegen de klok. Om half 10 ‘s ochtends werd er verzameld in Ede. Tussen de grote bussen van Sunweb, CCC-liv en Boels werden welgeteld 2 tacxen neergezet. De nodige pannenkoeken werden genuttigd en vervolgens gingen de dames nog even een stukje parcours verkennen. Wat een speciale belevenis zo'n NK. De mechanieker van team Sunweb deed dan ook niet moeilijk toen er beleefd werd gevraagd of Anne Marijn ook even een aero bidon zou mogen lenen, hij kreeg er een pannenkoek voor terug.

Om 12.18 mocht Iris het spits afbijten van de NWVG dames. Manon startte om 12.19 en Anne Marijn om 12.22. Hoewel de tijdrit over maar liefst 31.8 km ging vond Manon de tijd erg snel voorbij gaan. Pas na het finishen van de rit begon het wachten, wat lang duurde. Manon wist dat ze een hele goede tijd had neergezet maar wat voor uitslag dit zou gaan betekenen durfde ze nog niet te zeggen. Het werd een half uur nagelbijten voor het hele team, zij had een fantastische rit gereden waarbij een top-10 klassering tussen de profrensters tot de mogelijkheden behoorde. Met een gemiddeld van 44km/u wist Manon de Nederlandse titel te bemachtigen bij de elite vrouwen zonder contract. Hiermee werd ze tevens 8e tussen de profrensters. Iris was tevreden over haar tijdrit waarbij Anne Marijn helaas een absolute off-day had. Maar het rood-wit-blauw van Manon maakte alles goed!

De Nederlandse titel werd in Leeuwarden groots gevierd in huize de Boer. Het shirtje werd in de kamer gehangen en de Nederlandse vlag ging aan de stok. Zo ook de buurvrouw, zij vierde het succes ook mee met het uithangen van de Nederlandse vlag. Daarop vroeg haar kleindochter ‘waarom hangen jullie de vlag uit?’, ‘omdat Manon Nederlands Kampioen is geworden’. ‘O’, was het antwoord van kleindochter. ‘Wat zeg je dan?’ vroeg de buurvrouw. Met een bedenkelijk hoofd was toen het antwoord; ‘mag ik een handtekening?’

Met dank aan ploegleidster Elske en mechaniekers/verzorgers Rogier en Rick was het een fantastische dag! Dit werd dan ook nog even gezamenlijk gevierd op het terras in Ede.