maandag, 10 juni 2019 19:00

Pinkstermaandag = Districtskampioenschappendag

Pinkstermaandag = Districtskampioenschappendag Inge Schoonewille

Bij Pinksteren kan je denken aan Pinkpop, het Christelijke feest, een extra vrije dag, 150% salaris indien je geen vrije dag hebt of de Friese Fietselfstedentocht. Als wielrenner denk je echter alleen maar DK DK DK DK DK, plaatsen voor het NK NK NK NK, punten sprokkelen voor het NK NK NK. En zo geschiedde; in Oost over de Hellendoornseberg en in Noord over de VAMberg.

Aan de start namens ons team in Hellendoorn stonden Rixt, Marit, Anne Marijn en Josine. Voor Josine weer haar eerste officiële KNWU koers na een jaar afwezigheid en ook blij Marit weer aan de start te hebben. Over een selectief parcours met open velden, wind, klinkers en de Sanatoriumlaan was het 7 ronden lang strijd. Vele aanvalspogingen werden gedaan, in de kiem gesmoord, kortdurend succesvol en zo dunde het peloton uit. Dit resulteerde in een ‘massasprint’ met de overgebleven groep. Met een stuk klinkers, hobbels en bobbels en een aantal bochten te gaan was het tot het gaatje gaan voor de winst of de NK-plek. Hierbij sprintte Anne Marijn naar de 4e plek gevolgd door Rixt op plek 10 en Marit op plek 12. Voor Josine was het een mooie fietsdag met weer wat mooie koerskilometers

Ondertussen streden 12 van onze rensters op en rond de VAM-berg. De VAM-berg, sinds dit jaar hét wielerhoogtepunt van Drenthe, mocht in totaal 11 keer bedongen worden. Dit zorgde vooraf al voor de nodige zenuwen bij de rensters. Wanneer moet je gaan, hoelang kan je volgen, gaan mijn benen niet ontploffen, kan ik aanvallen berg op? Vroeg in de koers namen twee sterke rensters, Lonneke Uneken en Fleur Nagengast, het hazenpad, het peloton zag hen niet meer terug. Daarachter was het een kat-en-muis-spel. Ga je in de achtervolging, red je het dan of wordt het een chasse patate? Elke klim de VAM-berg op werd ook zwaarder, maar je moest door, net als de rest van het peloton. Een laatste keer berg op, daar lag de 11e doorkomst de finish, een verlossende finish voor velen. Hierbij sprintte Manon naar een knappe 5e plek gevolgd door Wendy op plek 9.