maandag, 15 april 2019 20:35

#HAT19 - 5. Slotetappe!

Podiumvrolijkheid 2.0 Podiumvrolijkheid 2.0 Gert-jan Warrink

En dan is het zondag 14 april. De dag van de slotetappe van de #HAT19. De rensters hadden vandaag 124kilometer voor de wielen staan. De organisatie had een mooie ronde rondom het Oldambtmeer uitgezet waarbij de wind wederom vrij spel kon hebben.

In alle vroegte werden alle auto’s weer ingepakt; het hele wielerpeloton zou na deze etappe Pagedal te Stadskanaal weer verlaten. In karavaan vertrokken we richting Midwolda. Aan het strand van het Oldambtmeer konden wij ons voorbereiden op deze etappe. De sfeer was ontspannen, de slotetappe was immers gehaald! Nog een keer de benen in het vet, de gelletjes in het zakje, Dixi bezoek, oortje vast met tape, helm en bril schoon en gaan! Het was spannend hoe de koers zou verlopen, de strijd om de gele trui was nog niet beslist, Boels was nog zonder etappezege en een aantal teams aasden ook op een massasprintoverwinning. De eerste 50 kilometer gingen gestaag, het tempo was constant en schuilen voor de wind was nog een optie. Het tempo werd daarna langzaam opgevoerd. Hierbij moesten Rixt en Anne Marijn het peloton even laten gaan en bezochten daarbij tot en met volgauto 20. Geholpen door meerdere ploegleiders (dank nog daarvoor) konden zij zich beiden weer terugvechten naar de staart van het peloton. Rixt dook daarna weer goed in de groep waar Manon zich nog altijd sterk in handhaafde. In het zicht van de haven werd een tweede keer lossen voor Anne Marijn net wat te veel; live op PodiumTV was te zien hoe zij het peloton moest laten gaan met nog 40 kilometer te gaan. De bezemwagen werd dan ook bedankt toen ze uit koers werd gehaald; het was een prachtige week. Ondertussen konden Manon en Rixt het beulstempo van Boels redelijk volgen. Boels had duidelijk zijn zinnen gezet op een etappezege. Het peloton werd daardoor in meerdere stukken gespleten. Hierbij kwamen Manon en Rixt in een mooie groepje terecht en konden zo de #HAT19 uitrijden, wat een topprestatie!

Namens alle rensters van ons #HAT19 team willen wij de organisatie bedanken voor de geweldige koersweek. Wat een werk hebben jullie verzet om ons te kunnen laten proeven aan het profwielrennen. Ook alle vrijwilligers, dank voor jullie tomeloze inzet, niets weerhield jullie ervan de koers in veilige banen te leiden; zelfs een gevoelstemperatuur van 0 graden en natte sneeuw overwonnen jullie. En dan ons begeleidingsteam; Elske, Wieger, Josine en Tessa. Dank voor jullie harde werken, de pannenkoeken, wraps, bidons, massages, aanmoedigingen en inzet deze week. Zonder jullie geen koers! En utieraard, Gert-jan, dank voor de prachtige foto's!