zaterdag, 13 april 2019 19:05

#HAT19 - 4. Tijdrijden en sneeuw

Podiumgezelligheid Podiumgezelligheid Gert-jan Warrink

Vandaag was het dubbeldag tijdens de #HAT19; een individuele tijdrit van 14.4km vanuit Winsum gevolgd door een etappe van 76km van Wolvega naar Heerenveen. Gezien ons team de rode lantaarn in het bezit heeft, mocht Anne Marijn de openingsdans opvoeren.

In de vroege ochtend stonden we met het team warm te draaien in Winsum. En warm draaien was nodig, de gevoelstemperatuur was een graad of 1, de hagel en natte sneeuw kwam uit de lucht en de wind sneed door de landerijen. Voor Manon was de tijdrit het speerpunt van de #HAT19, ze was goed voorbereid en klaar voor de strijd tegen de klok. Een klein pechgeval bij de start maakte dat Manon net de top 30 niet was binnengestormd. Desalniettemin reed ze een puike rit. Nadat we allen als ijsvogeltjes de finishlijn gehaald hadden, was het nog even de benen lostrappen voor de middagetappe.

Vanuit Winsum reden we vervolgens Friesland in voor versgebakken pannenkoeken. Goed voorbereid was het daarna koers naar Wolvega voor de middagetappe. Na de gebruikelijke ploegenpresentatie en de vele bezoekjes aan de Dixi mochten we ons opstellen in de winkelstraat van Wolvega. Onder luide aanmoedigingen van het massaal toegestroomde publiek vertrok het peloton om stipt 3uur. De korte etappe, de strijd om de gele trui en de kans op waaiers maakten dat er met een hoog tempo werd vertrokken. Hierbij zat Rixt alert in de groep. Manon, Anne Marijn en Wendy zaten hierbij wat te ver achterin. Wendy moest helaas de koers verlaten vanwege knieklachten. Manon en Anne Marijn vochten zich in de tweede waaier en draaiden daarin goed mee. Voorin bleef Rixt goed in het peloton zitten. Onder luide aanmoedigingen van onze trouwe supporters en sponsoren werd de strijd tegen de wind overwonnen door Manon, Anne Marijn en Rixt.

Na deze zware dag was het weer koers van Friesland naar Oost-Groningen voor eten, masseren, fietsen poetsen, tas inpakken, weer eten en klaarmaken voor de slotetappe. Acht ronden rondom Blauwestad. Hoe zal de wind morgen waaien?

Samenvatting wederom via PodiumTV.