zondag, 10 februari 2019 21:17

Podium Woudsma en Ton op Ronostrand

Josine op plek 1 Josine op plek 1

Vandaag werd de finale van de ICW wintercompetitie gereden bij het Ronostrand. Om 12.30 uur stonden in de stromende regen eerst de veldrijders aan de start. Bij de dames waren er welgeteld twee dames aan de start. Aangevuld met zes nieuwelingen en junioren.

Na afloop het verslag van Josine: "De vrijwilligers van Tandje Hoger hadden een mooi parcours uitgezet met zwaar zand, glibberige grasbochten, drassige drek en verradelijke schuine kantjes. Vanaf de start reed ik op een tweede positie in de race. Halverwege de eerste ronde kon ik de koploopster inhalen, om het daarna in het zand te verk%@ten. Veldrijden brengt het beste, maar soms ook het slechtste in me naar boven. Ik vloek soms heel wat af, sorry daar voor. De rest van de wedstrijd, reed ik op een steady eerste plek in mijn eigen categorie. En mocht daarna op de hoogste trede van het podium klimmen om een medaille en tegoedbon van Spaak in ontvangst te nemen. 

Na mijn wedstrijd kon ik Iris het nodige vertellen over het parcours. Zij ging om 14.00 uur van start bij de mountainbikers. Inmiddels was het nog harder gaan regenen. Zij ging vanuit de start aan de leiding. In de laatste ronde maakte ze het nog spannend, door vijf keer haar ketting te blokkeren, waarna ze ingehaald werd. Door op alle rechte stukken nog hard te sprinten, kon ze toch nog als eerste over de finish komen. 

Met twee eerste plaatsen sluiten we de wintercompetie af.