zondag, 25 november 2018 22:35

Start seizoen 2019 in Zuna!

Herfst op de Sallandse Heuvelrug Herfst op de Sallandse Heuvelrug

Dit weekend werd seizoen 2018 afgesloten en ging seizoen 2019 van start met een gezamenlijk trainingsweekend aan de voet van de Holterberg. Op vakantiepark het Mölke, gelegen in Zuna aan de rand van de Sallandse Heuvelrug, bivakkeerden we met een groep van 13 rensters in goed opgewarmde 'bungalettes'.

Naast al reeds bekende namen, waren ook enkele van onze nieuwe rensters aanwezig. Om te beginnen komt over van de Junioren van de NWVG Fleur Smith. Zij rijdt al van jongs af aan bij de NWVG waarbij de laatste jaren onder de hoede van Berto Merx. Haar vele jaren wielerervaring gaat zij vanaf dit seizoen inzetten in het dames elite peloton. Dan komt van de Junioren van WSV Emmen over Yvet Schoonewille. Afgelopen jaar was zij te zien in de kleuren van Team Drenthe, dit jaar zal zij haar opwachting maken in het dames peloton in de kleuren van uplus. Vanuit Duitsland komt Lisa Hoffmann ons versterken. Zij reed daar bij team Leipzig, waar ze haar talenten liet spreken in de heuvels en op de baan. Na 5 jaar koersen in Duitsland maakt zij nu de overstap naar Nederland om verder uit te groeien als wielrenster.

Niet aanwezig dit weekend maar wel komend jaar in ons team zijn Rixt Hoogland en Dyann Veenstra. Rixt komt over van OWC Oldenzaal waar zij zich met name liet spreken in de klimkoersen. Op dit moment staat zij op het ijs en rijdt landelijke marathons maar vanaf het fietsseizoen stort zij zich weer vol op het koersen. Dyann is een oude bekend van ons team. Na een uitstapje naar Team Drenthe komt deze Emmenaaster komend seizoen weer terug naar Groningen.

Dan terug naar het weekend. Daar waar een deel van ons team, en niet onverdienstelijk, dit weekend meerdere dagen op het ijs stond tijdens de Trachitol Trophy Marathon 4-daagse of de World Cup in Japanse Tomakomai, genoten wij van de herfstkleuren van de Sallandese Heuvelrug. Zaterdagmiddag werd kennisgemaakt met de Luttenberg en de Holterberg tijdens het fiets-speed-daten. Na het fietsen was het teambuilding tijdens het koken van een pastamaaltijd met na afloop pepernoten en een kennismakingsspel. Op zondag, met gezelschap van twee gastrenners, werd er koers gezet richting het westen en werd nogmaals de Holterberg bedongen, nu we toch in de buurt zijn! Onder begeleiding en aanmoediging van onze Wendy en Josine werd gezamenlijk 100 kilometer weggetrapt. Na afloop stond daar warme chocolademelk en pasta klaar waarna iedereen weer huiswaarts keerde.