woensdag, 04 januari 2017 21:17

Geen maat op Vos, modderploeteren voor Oosterwoud en Woudsma

En huppakee! Soepel springt Josine weer op haar crosser. En huppakee! Soepel springt Josine weer op haar crosser. Peter Bosman, Groningen

Aan de start van de Centrumcross in Surhuisterveen, een Nationale cross, stonden vandaag grote namen, waaronder zevenvoudig winnares Marianne Vos en regerend Nederlands Kampioene op de weg Anouska Koster. Niettemin stonden vandaag twee van onze rensters aan de start, vol moraal in de nieuwe wielerkleding, te popelen om het modder van Surhuisterveen in te duiken.

De wedstrijd werd gekenmerkt door modder, regen en hagel. Kortom, de perfecte omstandigheden voor een loodzware cross. Zo bleek ook uit de woorden van de latere winnares Vos, wie haar 8e overwinning in Surhuisterveen op haar naam schreef; ‘dit was wel een van de zwaardere edities’.

De hoeveelheid modder maakte het een enorm zwaar en de hagelbui ‘maakte het ook best wel fris’, aldus een tevreden Wendy (zij werd vandaag knap 17e!). Josine, die dapper heeft doorgezet naar een 28e plek, vatte haar koers als volgt samen: ‘het was inderdaad niet zo leuk, alleen maar door de modder ploeteren. Het goede nieuws is dat het nieuwe pakje helemaal niet zo vies lijkt!’

Wilt u nog nagenieten van de Centrumcross van vandaag? Klik dan hier! Nu op naar komend weekend, waar Josine van start gaat tijdens het NK Veldcross in St. Michielgestel.