Sanne sprint naar 2e plaats in de Koningsronde van Almelo!

Op koningsdag staat al jaren de koningsronde van Almelo op het programma. Het criterium wordt verreden op de wielerbaan van onze concurrent, de Zwaluwen, en maakt deel uit van de Viro criteriumcup.

Er waren maar liefst 7 meiden in het roze van de NWVG Uplus te vinden in het peloton van ongeveer 50 rensters. Vanaf de start reden de meiden actief mee! De een viel zelf aan en de ander reageerde op de aanvallen van de andere ploegen. Elk moment was er wel een dame in een roze pakje voorop te vinden!

Na veel proberen kwamen onze meiden niet tot de ontsnapping… Er werd te veel naar ons gekeken waardoor de gaten al snel weer werden dichtgereden. Ook de aanvallen van de andere rensters loonden niet want onze meiden reden stuk voor stuk de gaten naar de andere rensters dicht.

Het rondje in Almelo heeft een paar scherpe bochtjes wat maakt dat het ook lastig is om weg te rijden en weg te blijven. Zo eindigde de wedstrijd na veel pogingen dan dus ook in een sprint. Lisa zat perfect en Sanne kon zo mooi om Lisa heen sprinten naar de meet! Één dame was nog rapper dan onze Sanne maar toch kon Sanne de bloemen voor plek 2 mee naar huis nemen!

De andere meiden eindigen allemaal strak achter elkaar net iets verderop in de uitslag.

De meiden hebben zich weer goed laten zien! Dat belooft weer wat voor de volgende criteriums! Op naar de volgende

© Peter Schultinga