EPZ Omloop van Borsele

Na de individuele tijdrit van vrijdag stond er zaterdag alweer een wedstrijd van 130 km op de planning!

Afgelopen zaterdag mochten onze rensters weer de strijd aan met de internationale vrouwen. In een UCI 1.1 koers in het mooie Zeeland. Het was een wedstrijd meetellend voor de topcompetitie en dat betekende dat Wendy in de rode trui van start mocht gaan. Zij was namelijk de leidster in het klassement voor de clubvrouwen.

Vanaf de start werd er meteen gas geven na de eerste bocht, namelijk een 180graden bocht wat betekende dat het wel eens op de kant kon gaan. De wind kwam meer van achter en dus bleven de waaiers nog uit. Na een massale valtpartij waarbij Lisa was betrokken werd de koers voor een korte 10minuten stilgeled. Gelukkig komt Lisa er zonder al teveel schade vanaf maar was haar koers over.

Na de herstart was het dan meteen koers en brak het relatief snel in waaiers. Een mooi gezicht voor de toeschouwers maar voor de rensters serieus afzien. Wendy kwam in de tweede waaier te zitten, fleur, Manon, Iris en Arenda wisten zich te nestelen in de derde waaier.

Ondertussen werd het weer steeds minder en kregen de rensters met regen en zelfs hagel af te rekenen. In de volle sprint werd Wendy helaas nog bijna van haar fiets gereden waardoor een korte uitslag er niet meer inzat en zo haar trui verloor. Manon wist nog netjes de sprint te winnen van de achtervolgende groep. De meiden hebben hun best gedaan en daarmee goed stand gehouden in het ploegenklassement en staan netjes 2de.

Snel na de warme douche want wat was het koud. Dankzij de hulp van onze verzorgster en begeleiding kregen de rensters het snel weer warm!

32 Wendy
45 Manon
50 Arenda
67 Fleur
72 Iris

© Peter Schultinga