Tour de Féminin UCI 2.2

Op woensdag 24 mei vertrokken de dames richting Tsjechie voor de tweede meerdaagse van dit seizoen. De tour de Feminin in Krasna Lipa bestond dit jaar uit 4 etappes. Aan de start voor de NWVG-Uplus stonden Arenda, Fleur, Iris, Manon, Rixt en Wendy en Elske, Wieger, Eline en Rick verzorgden de begeleiding.
Na autopech op de heenweg wist iedereen gelukkig alsnog op woensdag te arriveren in Tsjechië. Nadat de beentjes waren losgetrapt gingen werd de nodige nachtrust gepakt.

Op donderdagmiddag werd de eerste etappe verreden. Een tijdrit over 12.6km met de nodige hoogtemeters. ’s Ochtends werd eerst het rondje verkend door de dames en ’s middags deed ieder z’n eigen voorbereiding. Arenda was de eerste die van start ging iets na 16u. Zonder tijdritfiets reed Arenda een prima tijdrit en eindigde op een 69ste plek. Vervolgens ging Iris van start, niet geheel tevreden maar een stabiele tijdrit resulteerde in een 48ste plek. Wendy begon goed, maar helaas haperde haar di2 op de tijdritfiets waardoor ze van fiets moest wisselen. Teleurgesteld na de fietswissel kwam Wendy over de finish. Na hard fietsen heeft ze de schade qua verloren tijd weten te beperken. Fleur en Rixt reden vervolgens een goede tijdrit en eindigden op plek 27 en 34 kort achter elkaar! Manon vertrok als laatste van ons team van het start podium en reed met een goede tijdrit naar een 7de plek! Een mooi begin van deze meerdaagse en na de eerste etappe zelfs een 4de plaats in het ploegenklassement.

De tweede dag stond er een zware etappe van 105,1 km met 1888hm op ons te wachten. Na de tijdrit van de dag ervoor konden wij rustig opstarten, want de start was pas om 3 uur ‘s middags. 

Vanaf de start was het gelijk dringen om een plekje vooraan te bemachtigen en te behouden. De eerste 13 km gingen dan ook hard naar beneden waarna daarna de steile klimmetjes elkaar snel opvolgden. Het lukte Arenda, Wendy en Fleur helaas niet om de aansluiting bij het peloton te kunnen houden en sloten aan in de achtervolgende groep. Rixt moest even later het peloton ook laten gaan door buikklachten. Manon en Iris wist  goed hun positie van voren in het peloton te behouden. Bij het ingaan van de laatste plaatselijke ronde moesten ook zij het peloton laten gaan en kwamen uiteindelijk op een paar minuten van de winnaar binnen. Ook de andere meiden wisten binnen de tijdslimiet over de finish te komen en zo mocht iedereen zich opmaken voor de 3de etappe. 

Nadat iedereen weer is bijgekomen van de zware etappe van gister was het tijd voor etappe 3, de 2e lange dag. Een rit van 110 km met 1450 hoogtemeters. De route bestond uit 2 grote rondes met mooie glooiende wegen en af en toe nog vieze steile stukjes. Voor een lange tijd bleef alles bij elkaar, maar op de laatste stijle klim werd er nog hard doorgetrokken, waardoor er toch nog gaten zijn gevallen. Wendy, Iris en Manon wisten in de eerste groep te finishen, de andere meiden kwamen kort daarna ook binnen. Nadat iedereen weer een beetje was bijgekomen zijn de meiden nog een kleine 7 km op de fiets terug naar het appartement gereden. Zo konden de beentjes nog even losgetrapt worden (of werd er stiekem bijgetraint). S avonds stond er een heerlijke lasagne op het menu mogelijk gemaakt door de top verzorgers. Op naar de laatste dag!

De laatste dag van deze etappekoers was er weer eentje met genoeg hoogtemeters. Klimgeit Wendy wist hier wel raad mee en zat de hele dag mooi voorin. De rest van de meiden hadden elkaar opgezocht in de groep daarachter.

In deze formatie haalden ze dan ook allemaal de eindstreep. Arenda zat hier helaas net achter en werd na drie hele sterke dagen uit koers gehaald. 

Hoe we het voor elkaar gekregen hebben snappen we zelf ook niet helemaal, maar Wendy, Manon en Iris finishten in het algemeen klassement alledrie achter elkaar op een 57, 58 en 59e plek. Ze vonden het vast erg gezellig samen. 

Na de koers doken we nog een laatste keer in ons zwembad in en daarna was het tijd om gezamenlijk hamburgers te eten op het terras, want die hebben we wel verdiend! Zowel de rensters als de begeleiding hebben zich de hele week hard ingezet en als team mogen we tevreden terugkijken op de stappen die een ieder heeft gezet!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren