NK Gravel

Dat de meiden van de NWVG van alle markten thuis zijn, is de meesten inmiddels al bekekend, crossen en MTB naast de weg koersen maar ook bij de gravel wedstrijden zijn we zo nu en dan van de partij.

Het NK gravel stond 22 oktober op het programma en is voor het tweede jaar op rij in Epe verreden. Een parcours van 10,5 km en 85% onverhard. Voor de NWVG stonden Lisa en Elles  aan de start. Het weer was goed en dat maakte dat het parcours er mooi bij lag, waarschijnlijk een snelle koers dus!

De wedstrijd was zonder geneutraliseerde start, dus dat betekende meteen koers vanaf het startschot. De eerste ronden konden de dames goed voorin het peloton blijven, een specialiteit die ze natuurlijk kennen van de weg koersen. Er reden en paar grote namen mee zoals Marianne Vos en Lorena Wiebes maar ook andere gravel toppers en dat maakte de koers dan ook snel een zware.

In het parcours zat één mulle zandstrook waar de wind erg goed te voelen was, hier werd het dan ook uit de wind rijden en de sterke dames trokken hier flink door.

In de derde ronde waren er twee serieuze versnellingen, waarna Elles weer aan kon sluiten bij de kop. Lisa zat hier net wat te ver van achteren en kwam net niet terug bij de kop van de wedstrijd.

Niet veel later, bij de derde keer op de mulle zandstrook met wind tegen, moest Elles de 1e groep laten gaan. Zowel Lisa als Elles kwamen in een groepje terecht waarmee ze op tempo de wedstrijd hebben uitgereden.

De mannen moesten een 5 tal minuten voor de dames starten en ook bij hen brak de groep snel, over het hele parcours reden alle deelnemers dan ook verspreid door elkaar heen. Best lastig wie nou precies op welke positie reed…

De meiden reden allebei netjes door op hun eigen stevige tempo en zo eindigde Elles op plek 32 en Lisa kwam als 36ste over de finish na een dikke 70 kilometer gravellen.

Een gravel wedstijd is echt anders koersen dan op de weg, een mooie ervaring waar we weer heel veel van hebben geleerd. We hebben er veel plezier aan beleefd! Super gedaan meiden, we hebben ons als NWVG dames mooi weer laten zien!

Lisa nam haar camera weer mee en zo heeft ze een video gemaakt waarin ze dr kijkers meeneemt tijdens een wedstrijddag! De video kan je hier bekijken: https://youtu.be/u0W8iVKEQK4

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren