Watersley Womens Challenge

De enige en grootste u23 koers voor belofte dames is de watersley 3daagse. Een jaarlijks terugkerend evenement in Zuid-Limburg.

Vanuit ons team was Fleur Smith de enige die aan de start stond. Dit deed zij in het blauwe shirtje van @restorecyclingladies.

Op de vrijdag stond er voor de dames een criterium op het programma van 84 km op het Tom Dumoulin bike park. Dit criterium staat bekend om zijn vele bochten, steile klimmetjes en het vele aanzetten. Fleur noemt dit ook wel haar lievelings parcours! Om 16:00 klonk het startschot. Na een ontzettend slechte start kon ze meteen beginnen met een inhaalrace. Echter brak het peloton al in de tweede ronde en werd er vooraan flink doorgereden. Fleur reed de koers uiteindelijk uit in de tweede groep en kwam als 47e over de streep.

Op zaterdag konden de meiden zich opmaken voor de tijdrit. Ook een onderdeel waar Fleur heel erg naar uitkeek. Het parcours was ontzettend technisch, snel en veel klimmen. Dat, in combinatie met de regen maakte het voor Fleur een hele uitdaging. Een 43e plek was het eindresultaat. Niet helemaal waar ze voor kwam, maar wel een goede ervaring.

Op de laatste dag was het tijd voor de klim omloop over 113km. Na een hectische neutralisatie werd helaas net de slag gemist en werd de koers vervolgd in wederom de tweede groep. Deze groep reed voor plek 33, dus voor veel rensters was de grootste slag al geslagen. Fleur kwam na de laatste beklimming van het watersley sports park binnen op een 46e plek. Dit alles samen was uiteindelijk goed voor een 40e plek ik het algemeen klassement over de drie dagen.

Wielervereniging Restore, bedankt voor deze mooie samenwerking!