Ronde van Heemskerk

Op zondag 28 augustus reden Wendy, Evelyn en Myrte in Heemskerk de plaatselijke wielerronde. Langs de kant had het hele dorp zich verzameld om de wedstrijd te aanschouwen. Dit komt mede door de profs, waaronder kersverse Europees kampioene Lorena Wiebes, die aan de start stonden. Vanaf de start lag het tempo meteen hoog. Dit resulteerde helaas dat Evelyn al snel het peloton los moest laten en de race in een achterliggende groep vervolgde. Wendy en Myrte zaten netjes in de buik van het peloton en wisten elke versnelling goed te volgen en elkaar te vinden. Met nog minder dan 10 rondjes te gaan kwamen Wendy en Myrte achter een kleine valpartij terecht en moesten zij een gaatje naar het peloton dichtrijden. Myrte moest een paar rondjes later nogmaals in de achtervolging, maar kreeg dit niet meer dicht. Myrte is uiteindelijk achter het uitgedunde peloton gefinisht op de 21ste plek. Wendy finishte in het peloton op de 18e plek. Evelyn heeft de koers op een 26ste plek geëindigd.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren