Randers Bike Week

De meiden van NWVG hebben afgelopen weekend het buitenland opgezocht voor een mooie etappekoers. Aan de start stonden Wendy Oosterwoud, Manon de Boer, Evelyn Jeeninga, Fleur Smith en nieuwkomer bij onze ploeg Alina Bruinsma.

De eerste etappe was een tijdrit van 10,6 kilometer. Er werd een kletsnatte dag voorspeld, maar de weergoden waren ons goedgezind totdat er daadwerkelijk gefiets moest worden. Het kwam met bakken de hemel, maar daar werd de spirit niet minder van. De meiden vielen het korte parcours keihard aan en dit leverde maarliesft drie top 10 plekken op, waaronder de winst van Manon. Hierdoor starten we de volgende dag in het geel.

Die volgende dag stond er een klimcriterium op de planning. Een dubbele strategie deze dag, want hier werden bovenop de berg ook punten verdeeld voor het bergklassement. Door goede samenwerking wisten ze de bollentrui te veroveren. 

Dag drie was een langere omloop met twee bergsprints. De samenwerking was super. Evelyn wist bergop mooi op kop te boren. Wendy liep uit met de bollentrui en aan het eind van de koers werd Manon na een leadout van Fleur afgezet voor de sprint waarin ze derde werd.

De laatste dag was de queenstage. Na een aantal aanvalspogingen van andere concurrenten in de klassementen, wisten de meiden alle truien te behouden. De etappe werd afgesloten met een finish bergop en Manon Kanon kwam hier in het geel als eerste over de meet!

Nieuwkomer Alina toonde haar ongekende doorzettingsvermogen. Ze werd elke etappe iets beter en heeft veel geleerd!

Aan het eind van de dag mochten alle meiden nog het podium op, want het ploegenklassement werd ook nog gewonnen! 

Heb je na dit verslag nog niet genoeg? Kijk dan op onze instagram (@nwvg_uplus), waar Eline elke dag filmpjes heeft gemaakt van de koers.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren