Omloop der Zevenheuvelen

Afgelopen zaterdag was het dan zover, de laatste wedstrijd voor onze dames in de Women Cycling Series. Een wedstrijd over 89km met zo’n 1300 hoogtemeters. Dat belooft een zware wedstrijd te worden! Namens onze ploeg stonden Lisa, Sanne, Iris, Rixt, Fleur & Wendy
Na een korte neutralisatie was het meteen koers op de Zevenheuvelenweg. Meerdere meiden probeerden te ontsnappen vanuit het peloton. Lange tijd wiste Marieke de Groot dit solo vol te houden. Met ingaan van de laatste ronde was de voorsprong gekrompen en werd ze bijgehaald door het uitgedunde peloton. Op de laatste beklimming van de Oude Holle weg werd er een stevig tempo gereden en bleven er nog zo’n 18 meiden voorop met daarbij Rixt.
Op de finishmeet wist Rixt als 7de over de meet te komen. In de achtervolgende groep wist Wendy als 23ste over de meet te komen, Iris als 33, Sanne als 34ste, en Fleur als 45ste. Lisa heeft dapper gestreden maar wist de finish niet te behalen.
In het eindklassement wist Rixt een keurige 2de plaats te behalen. En in het ploegenklassement werden we als team 6de! 
📷 Jan van Prooije & Bjorn van der Schoot

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren