Manon Nederlands Kampioen Tijdrijden!

Woensdag 22 juni was het eindelijk zo ver. Deze datum stond al vanaf het begin van het seizoen duidelijk omcirkeld op de kalender bij Manon. Samen met teamgenootjes Fleur en Rixt mocht ze starten op het Nederlands kampioenschap tijdrijden. Afzien, jezelf helemaal leeg rijden, eigenlijk is er niks leuks aan, en toch is het de mooiste discipline die er is.

De race ging over een mooi parcours, twee rondes van 14,5 km met het startpodium midden in dierentuin Wildlands en de finish op het Raadhuisplein in Emmen.

Het omcirkelen van deze datum is niet voor niets geweest, na een knappe race is Manon de Boer Nederlands kampioen tijdrijden geworden bij de elite zonder contract, daarnaast was dit de 7e tijd overall. Ondanks dat je in je eentje aan het fietsen bent voelde dit toch als een teamprestatie. Rixt en Fleur hebben gezorgd voor de nodige mentale steun en ontspannen sfeer voorafgaand aan de rit. Ploegleidster Elske en vriend Rick gaven de juiste aanwijzingen een aanmoedigen vanuit de volgauto en mechanieker Wieger zorgde er natuurlijk voor dat de fietsen helemaal op orde waren.

Rixt Hoogland werd 5e bij de elite zonder contract en Fleur Smith is 10e geworden in de beloften categorie. Mooie resultaten wat gevierd is door nog gezellig met zijn allen uit eten te zijn geweest. Een mooie afsluiter van een mooie dag!

Elite Z.C. 

1 Manon de Boer

5 Rixt Hoogland

Beloften (U23)

10 Fleur Smith

[

© Peter van der Veen & Willem Koster

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren