Ronde van Markelo

Vrijdag 17 juni stond alweer de vierde van de vijf VIRO Cup wedstrijd op het programma. Voor ons stonden hier 5 dames aan de start.

Rixt, Wendy, Evelyn, Pam en Yvet trokken vrijdag avond richting Markelo voor de vierde wedstrijd van de VIRO Cup. De eerste echte warme koersdag met temperaturen richting de dertig graden. Dit weerhield onze dames er echter niet van om er een leuke koers van te maken. Na een rustige start en enkele uitvalspogingen kon er niemand weg komen. Vlak voor halfweg koers lukte het toch een renster, namelijk Yvet, er alleen van door te gaan. Na zes ronden alleen voorop te rijden sloten er nog vier dames aan. Deze vijf dames draaiden goed door en konden zo hun voorsprong vergroten. Achter de kopgroep was de koers ook nog niet gedaan. Wendy probeerde in haar eentje naar de kopgroep toe te rijden. Dit mocht helaas niet lukken maar toch bleef ze de rest van de koers het peloton nog voor. De dames in het peloton, met daaron Rixt en Pam, werden ondertussen bijna gedubbeld door de kopgroep en mochten eerder afsprinten. De kopgroep kreeg een paar ronden later de bel voor de laatste ronde, waarin Yvet naar een 5e plek reed.

Op naar de laatste wedstrijd in de Viro-cup; Borne, de thuiswedstrijd van Wendy en Rixt!

Uitslag:
5e Yvet
6e Wendy
8e Rixt
17e Pam
25e Evelyn

📷 Inge Schoonewille

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren