Gravelparty in Norg

Weer een mooie wedstrijd in de buurt en wat voor één! Namens NWVG stonden er maar liefst 13 dames aan de start van de Acht van Noordenveld. Om 13.35 uur klonk het startschot, precies 5 minuten nadat de mannen gestart waren. De lengte van de koers was 113 km met daarin drie verschillende rondes. Eerst werd er een grote ronde gereden zonder gravelstrook. Vervolgens werd er afgewisseld tussen een kleine ronde zonder gravel en een grote ronde met een gravel. De start en finish was in het plaatsje Norg.

Vanaf de start werd en goed van voren gereden door de dames. Er werd lekker doorgereden, maar het was af en toe ook wat hectisch. In de derde ronde, waar er voor het eerst de gravelstrook op werd gereden, zakten een aantal dames wat naar achteren. Maar, voor Wendy en Rixt was dit een een echte gravelparty om het zo maar te zeggen. De twee dames raceten over het parcour en kwam uiteindelijk met een mooie kopgroep van 9 dames te zitten. Voor Yvet eindigde de eerste gravelstrook niet zo florissant. Ze reed helaas lek en moest na een tijdje in de achtervolging de koers verlaten. Iris, Fleur, Pam, Evelyn en Sanne zaten bij het ingaan van de tweede korte ronde weer mooi in het peloton en lieten hun ploeggenoten Wendy en Rixt mooi in de kopgroep rijden. De twee dames en de kopgroep zijn uiteindelijk ook tot aan de finish weggebleven en dit leverde voor Rixt een mooie derde plek op. Wendy eindigde ook op een mooie zesde plaats. Iris, Fleur en Sanne finishten in het peloton en werden 36e ,12e en 19e. Helaas moest Pam door een valpartij in de laatste ronde de koers verlaten. De andere dames hebben sterk gekoerst en hun van een goede kant laten zien! Helaas niet gefinisht.

Kortom het was een mooie dag met een goede gevulde ploeg en een mooie uitslag!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren