Podiumplaatsen op het DK

DK tijdrijden 

Woensdag 1 juni deden Fleur, Iris en Manon mee aan het officieus DK tijdrijden. Het was tevens een plaatsingsmoment voor het NK tijdrijden, en waren ook deelneemsters uit andere districten. Een spannend parcours was het echter niet. 22 km lang rechtdoor over de dijk tussen Enkhuizen en Lelystad met halverwege een keerpunt.

Manon wist de tijdrit te winnen met een voorsprong van maar liefst 49 seconde op de nummer twee. Fleur behaalde een knappe 7e plaats in de einduitslag en was daarmee eerste belofte van district noord. Iris werd 16e in de einduitslag, dit was goed voor 4e belofte van district noord.

DK Noord op Col du Vam

Traditioneel gewijs werd er op Pinkstermaandag het DK weg verreden. NWVG-uplus stond met maar liefst 9 meiden aan de start. Klaar om de strijd aan te gaan met de elementen. Regen, wind en 11 keer de VAM berg.

De meiden hebben goed gereden met elkaar. Er zijn verschillende aanvallen geplaatst, en er werd goed gereageerd op tegenaanvallen. Na 11 rondes van 6 km was boven op de VAM berg de verlossende finish. Manon wist een knappe tweede plaats te behalen. Met Sanne Westra op de 5e plek, Fleur Smith op de 7e plek en Iris Schultinga op de 10e plek eindigde NWVG-uplus met 4 meiden in de top 10, al met al een mooie prestatie!

DK Oost op de Needse berg

Op de 2e pinksterdag stond ook het DK voor de dames in Oost op de planning in Neede. Voor ons stonden Wendy, Rixt en Pam aan de start. Ze reden over een mooi parcours van 8 km die 10 keer afgelegd werd.

Het startschot was om iets over 11. Door het smalle parcours en de Needse berg werd er gelijk een hoog tempo gecreëerd en moesten er snel verschillende dames lossen. Wendy, Rixt en Pam zaten goed van voren.Na verschillende uitloop pogingen ontstond er na 6 rondes een kopgroep van 6 dames. Met Pam van ons erbij. Er ontstond al snel een grote voorsprong van maar liefst 40 seconden. Hierin werd goed samengewerkt, helaas moest Pam richting het einde de kopgroep laten gaan. Ze sloot aan in de achtervolgende groep waarin Wendy nog zat en veel op kop reed. Rixt had helaas deze groep moeten laten gaan, en ook Pam moest deze groep helaas laten gaan bij het ingaan van de laatste ronde.

Na een zware koers sprintte Wendy achter de kopgroep naar de 7e plaats. Pam sprintte naar de 10e plek en Rixt naar de 13e plek.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren