Wageningse Muur

Op zaterdagmiddag stonden Myrthe, Evelyn, Elles, Lisa en Wendy aan de start van het criterium de Wageningse muur. Nadat de meiden enkele rondes hadden verkend was het al vrij snel duidelijk dat het een pittige wedstrijd ging worden. De ronde was zo’n 2,2 kilometer lang en bevatte een klim van ongeveer 400meter met een stijgingspercentage van 5%. De meiden mochten het rondje 20keer afleggen.

Om 17u klonk het startschot en gingen de meiden van start. Al na de eerste beklimming kwamen er haarscheurtjes in het peloton en was het van belang om goed van voren te koersen. Dit lukt Wendy goed en wist zo af en toe ook met een paar meiden te ontsnappen. Echter bleef er niks weg en werd er tempo bergop gemaakt. Lisa miste tijdens de wedstrijd nog het vertrouwen in de bochten en moest helaas het peloton laten gaan. Ook voor Elles, Myrthe en Evelyn ging het tempo in het peloton te snel. Ze kwamen uiteindelijk in het 2de peloton terecht. Ze mochten 5 rondes voor het einde afsprinten, Myrthe wist hiervan de sprint te winnen. Wendy reed vervolgens goed alert van voren en in de sprint wist ze nog een nette 7de plek te behalen.
Op naar Pinkstermaandag, hier zullen de meiden weer hoogtemeters maken! Ze zullen uitkomen op het DK noord die op de Vamberg wordt verreden en op het DK oost die op de Needse berg wordt verreden.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren