Ronde van Verrebroek – WCS

Wedstrijd nummer 5 van de Women Cycling Serie stond gelijk alweer voor de deur. Nog maar net hersteld van de Womens Cycling Serie in Mierlo, maar onze meiden hadden er zin in.
In vergelijking met gister konden de meiden het vandaag rustig aan, aangezien de start om 15:00 uur was. Uitgeslapen en wel moest er nog een reis van maar liefst 10 min worden afgelegd van het hotel naar het parkoers.
Eenmaal aangekomen merkten de meiden al snel dat er een best een harde wind stond. Het zou dus zo maar kunnen dat dit een harde koers gaat worden. Om goed voorbereid aan de start te staan werd het bijna 9 kilometer lange parkoers goed door de meiden verkend. Het was een parkoers met een bochten stuk en redelijk smalle wegen, in combinatie met de harde wind was het dus dringen geblazen om voor aan te staan bij de start.
Onze meiden stonden halverwege het peloton maar al snel na de start reden ze naar voren. Voor Elles, Yvet en Tessa ging het peloton helaas te snel. Rixt en Wendy reden de hele wedstrijd voorin de koers en werkten goed samen. Na enkele uitvalspogingen lukte het een groepje van 5 uiteindelijk om het peloton voor te blijven, helaas zonder onze meiden. Er is nog wel geprobeerd het gat naar de koplopers te dichten maar zonder resultaat. Rixt wilde nog een goede uitslag rijden om te sprinten voor plek zes, echter werd zij in de laatste bocht aan de kant geduwd wat haar een paar plekken koste. Wendy had in de laatste ronde nog een fietswissel gehad waardoor zij achteraan in het peloton over de meet kwam.

De meiden hebben goed hun best gedaan het afgelopen weekend! Nu is het tijd voor een weekje rust om daarna door te gaan naar het DK op tweede Pinksterdag.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren