Kersenronde van Mierlo – WCS

Op hemelvaartsdag was het tijd voor de 4de manche van de Women cycling series. Dit keer was het weer de buurt aan Nederland en wel in Mierlo. Al om 8u waren de meiden in Mierlo samen gekomen om vervolgens om 10u van start te gaan. Deze wedstrijd ging over 4 rondes van zon 24kilometer wat op een totaal van zon 96 kilometer uitkwam.
De start was echter iets vertraagd door een lekke band van de dokterswagen. Achteraf was het maar goed om hierop te gaan wachten. Al na zon 15kilometer was een grote valpartij waar vele rensters hinder van ondervonden. Zon 18 rensters waaronder Wendy hadden hier weinig tot geen last van en kregen hierdoor een kleine voorsprong. Na ongeveer 35kilometer werd deze groep meiden terug gepakt door het resterende peloton. Helaas werd het Tessa en Yvet het hoge tempo wat er werd gereden om de kopgroep terug te halen fataal.
Halverwege de derde ronde was er wederom een valpartij waardoor de dokter lange tijd bezig is geweest. Hierdoor werd enige tijd de koers stil gelegd. Na de herstart reden we in een gesloten peloton richting de finish waar het een massasprint werd. Tijdens de laatste kilometer kreeg Pam nog een fiets tegen haar pols aan. In het ziekenhuis bleek gelukkig dat deze zwaar gekneusd was en niet gebroken. Rixt wist zich in de sprint nog redelijk van voren te positioneren en kwam als 17de over de meet. Wendy finisht in de middenmoot op een 35ste plek, Fleur 52 en Pam 73ste.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren