Waaiers in de Dronten

Foto gemaakt door Inge Schoonewille

Zaterdag 9 april stond voor de dames de Zuiderzeeronde op het programma. Een wedstrijd die behoort tot de topcompetitie, dus genoeg UCI rensters wie ook aan de start stonden! Names het team stonden Iris, Rixt, Pam, Yvet, Wendy en Fleur aan de start en Lisa sloot aan als individuele renster, met 7 vertegenwoordigd dus!

Het was koud en nat en het waaide behoorlijk hard! Dat was al snel te merken in de koers, gelijk na de neutralisatie brak het peloton in behoorlijk wat stukjes en moesten de eerste rensters al lossen. Daarnaast was de kopgroep van 11 al snel gevlogen.

De koers ging over 120 km met 3 lussen van 37 km waar je de wind af en toe goed merkte! Zo reden de meiden over de dijk langs het water tegen de wind in en wanneer de wind in de rug kwam, trapten ze flink wat omwentellingen.

Onze dames hadden zich in de neutralisatie al redelijk naar voren gewerkt en zo belandde na de eerste ronde Lisa in de tweede groep, Rixt in de Derde en Fleur, Pam, Yvet, Wendy en Iris in de vierde groep.

Na een tijdje sloot de groep van Rixt aan bij de groep van Lisa en onstond er een goede samenwerking tussen de meiden! In de laatste ronde sloot Fleur bij de groep van Rixt en Lisa aan en hebben ze elkaar de laatste kilometers geholpen waar ze konden. De meiden reden naar een 34e, 40e en 45e plek!

De laatste groep liep uiteindelijk een te grote achterstand op en is na een dikke 90 km uit koers gehaald.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren