Volta Limburg Classic

Manon haar aanval wordt teruggehaal

Manon haar aanval wordt teruggehaald | Foto: Bjorn van der Schoot

Zaterdag 2 april stond de Volta Limburg Classic op de kalender. Een koers van 118 kilometer door het zuiden van Limburg. Namens NWVG-uplus stonden Wendy, Rixt, Fleur, Lisa, Pam en Manon aan de start. Klaar om de strijd aan te gaan over de Limburgse heuvels, en de weersomstandigheden waren niet mals.

Met een code geel wegens een sneeuwstorm op de dag voor de wedstrijd zou je zeggen dat we in januari zitten, maar we zijn toch echt begin april. ‘S ochtends was er hier en daar nog steeds sneeuw zichtbaar. Een gemiddelde temperatuur van rond de 3-4 graden en een stevige snijdende wind. Tel daar 6 keer de Savelsbosweg en de Moerslag bij op en je hebt genoeg ingrediënten voor een behoorlijk pittige wedstrijd.

De meiden reden als team goed samen en probeerden waar mogelijk elkaar goed te helpen. Manon waagde zich in de derde ronde nog aan een aanval, helaas liep dit uit op niets. Uiteindelijk wist Manon te finishen in de eerste grote groep met een 40e plek. Rixt, Wendy en Fleur finishten ook keurig in de tweede groep. Ondanks de barre omstandigheden was het toch een mooie dag! Op naar de volgende!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren