Bloeizone Fryslan tour etappe 3

Foto gemaakt door Gert-jan Warrink

De laatste dag van deze meerdaagse is alweer aangebroken en we staan nog met drie rensters aan het vertrek. De slotetappe ging over 137km van en naar Drachten. De meiden kregen twee omlopen van 68km voorgeschoteld, dwars door het open landschap van de veenhoop.

Er stond niet al te veel wind maar het parcours zorgde er toch voor dat het al snel op de kant ging. Hierdoor al vroeg in de koers het peloton op een lint werd getrokken. Onze rensters kwamen hierdoor in de achtervolgende groep terecht. Niet heel erg veel later kwamen de meiden weer terug aangesloten in het peloton. Verder gebeurde er in de koers niet erg veel meer op een aantal aanvalspoging na. De koers draaide uiteindelijk in de straten van Drachten uit op een massasprint.

Pam, Yvet en Fleur hebben alle drie de finish gehaald van deze hectische en zware UCI 2.1 wedstrijden en waren daar dan ook zeer tevreden over. De eerste wedstijd kilometers zitten weer in de benen van onze dames.

We willen de organisatie erg bedanken voor de mooie wedstrijd dagen! En natuurlijke onze ploegleidster, mecanieker en verzorgsters! Zonder hen allen geen koers, super bedankt!

Op naar Vrijdag 11 maart dan staan wij weer aan het vertrek van de Drentse 8. Opnieuw een koers vlakbij huis!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren