Bloeizone Fryslan etappe 2

Foto gemaakt door Wendy Oosterwoud

Vandaag etappe 2 van de Bloeizone Fryslan met de start in Eastermar en finish in het mooie bosrijke Bakkeveen. Een wedstrijd over een afstand van 135km. Om 11.45u gingen de meiden vanuit het Eastermar van start in best nog frisse omstandigheden.

Het eerste uur werd er door de dames nog niet echt koers gemaakt vanwege de koude oostenwind. Vanuit Eastermar vertrok het peloton richting het van starkenborghkanaal om vervolgens koers te maken richting de wegen van het middag-humsterland. Een klein bezoekje aan de Groningse provincie. Waarna het peloton tempo maakt om snel terug te keren naar Friesland. Dit zorgde dan ook voor allemaal groepen in het vrouwen peloton, vooraan in de koers besliste de dames dat het wel genoeg was en even een adempauze in te lazen. Hierdoor kwamen veel dames terug in het peloton. Doordat alles weer samen kwam ontstond er een grote valtpartij. Helaas was onze Lisa hierbij betrokken. Ze had naast de nodige schaafwonden helaas ook materiaal pech met een gebroken shifter.

De koers wacht natuurlijk op niemand en maakte weer gang richting Bakkeveen voor de eerste doorkomst. De rensters reden 2 plaatselijke rondes van 26km. Langzamerhand ontstonden er meerdere groepen en kwamen ze ook steeds weer samen om vervolgens door de wind weer uit elkaar te worden gereden. Met ingang van de laatste ronde zat Yvet erg netjes in de eerste groep namens ons team. Pam en Fleur waren aan het strijden in de 2de groep. Yvet kreeg helaas in de 12km af te rekken met kramp en moest hierdoor de 1ste groep laten gaan. Uiteindelijk kwam Yvet na het peloton over de finish, ook Pam en Fleur reden de koers netjes uit.

Morgen de laatste etappe in Drachten, een koers over 137km door het prachtige natuurgebied Alde Feanen.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren