woensdag, 27 december 2017 20:45

Van 2017 naar 2018 met NWVG-uplus

Wendy in actie in het veld Wendy in actie in het veld

Nu het eind van 2017 nadert, maken de wielerteams zich op voor het jaar 2018. De transfermarkt wordt nog drukbezocht door rensters en teams. “Met welke rensters wil ik graag samen het hele land door om te koersen?”, “in welk tenue kan ik volgend jaar meestrijden voorin het peloton?”, “welke wedstrijden worden gereden door dit team?”; dit zijn enkele van de vele hersenspinsels die rondgaan in het hoofd van de hedendaagse wielrenster. 

Vanaf 1 januari 2018 verwelkomen wij vier nieuwe rensters die in de kleuren van NWVG-uplus gaan uitkomen. Vanuit KWC Kampen komt Iris Ton als eerstejaars belofte ons team versterken. Als eerstejaars Gronings studente combineert zij noeste trainingsarbeid en inzet met de Engelse taal. Van het Groningse studentenleven gaan we naar de ijsbaan voor onze volgende nieuwe renster, Femke Markus. Zij komt over van WV de Amstel en glijdt in de winter niet onverdienstelijk over het ijs. Ook bekend van het ijs vanuit regiomarathons is Aniek Sikma. Aniek komt over van WV Drachten en rijdt vanaf 2018 in de kleuren van NWVG-uplus. Van het ijs gaan we over naar de wielerbaan, waar onze derde en laatste aanwinst voor komend seizoen, Marit Cent, ook vele trainings-en wedstrijduren aflegt. Zij was afgelopen jaren te bewonderen in het roze met zwart van wielerteam Beet-It. Welkom Iris, Femke, Marit en Aniek! Naast deze vier nieuwe renster die tijdens de koersen uitkomen voor ons team, verwelkomen wij ook voormalig Nederlands Kampioene Anouska Koster. Als profrenster rijdt zij voor WM3 Pro Clycing, in clubverband komt zij komend seizoen uit voor NWVG-uplus. Welkom Anouska!

Daniëlle Eikelboom verruilt vanaf 2018 haar veelkleurige tenue voor de grasgroene kleding van WV de Kannibaal en Dyann Veenstra verhuist naar haar oude team WSV Emmen. Daar waar ons team voor Janine van der Meer vorig jaar een mooie springplank was om zich weer terug in niveau te rijden voor een stapje hoger, krijgt zij volgend seizoen de kans te koersen bij het nieuwe Belgische Health Mate-Cyclelive Team.  Janine zal wel verbonden blijven met ons team. Wij wensen Daniëlle, Dyann en Janine veel succes bij hun nieuwe team!

Benieuwd hoe onze rensters overwinteren? Lees hier volgende week over!